
Anadolu Liseleri, millî ve manevi değerlerine bağlı, millî kültürünü koruyup geliştiren; matematik, fen ve sosyal bilimler alanlarında başarılı, araştırmacı, girişimci, teknolojiyi yakından takip eden ve etkili biçimde kullanabilen; geleceğin bilim ve sanat alanındaki liderlerini yükseköğretime hazırlamak gayesiyle 2021'de Kocaeli'nde kuruldu.
Şuna inanıyoruz ki bugün 9. sınıfta olanlar üniversiteye çok farklı şartlarda kabul edilecekler.
Başarı Sadece Derslerle Gelmiyor
Bugünden yarını görerek gençlerimizi gittikçe zorlaşan ve daralan dünya şartlarına göre daha donanımlı daha yüksek becerilere sahip daha güçlü hazırlamamız gerek. Okulumuz, müfredatı akademisyenin danışmanlığında geniş bir çevrenin de görüşü alınarak geliştirilmiş sistemleri transfer ederek öğrencilerini her şeyin ötesinde dijital dünyanın becerilerini öğreterek sertifikalandırmaktadır.
Eğitim kadromuz sadece bilgiyi aktaran değil öğrencileri ile direkt iletişim kuran, öğrencilerinin yeteneklerini keşfeden, teknolojik bilgi ve beceri sahibi genç ama tecrübeli yeni nesil öğretmenlerden oluşmaktadır. Zira çocuğunuzun yeteneklerini de eğitim sürecine dahil etmek eğitimin yeni dünya düzeni içerisinde değişmez bir parçası halindedir.
Globalleşen dünyada İngilizcenin önemi tartışılmaz. Öğrencilerimizi uluslararası geçerliliği olan sınavlara hazırlayarak, yüksek seviyelere çıkmaları için çalışıyor ve belgelendiriyoruz. Elbette bir lisenin başarısının en önemli işaretlerinden birisi de öğrencilerini üniversite sınavlarına hazırlama sistemi ve kazandırma verisidir.
Akademik Çalışmalar
Lise eğitiminde başarı gelişigüzel ve rastlantısal değildir. Üstün Başarı Anadolu Lisesi ortaokul -lise düzeyindeki her türlü akademik eğitimini sağlam bir alt yapı ile oluşturduğu “BAŞARI TAKİP SİSTEMİ” üzerinden programlamaktadır.
Öğrencinin; akademik, davranışsal, sosyal performans takiplerinin yapıldığı web tabanlı okul programımız her öğrenci ve her öğrenci velisi şifreleri ile girerek çocuğunun gelişimini ya da öğrenciler kendi durumlarını her alanda takip edebilmektedir.
Akademik Ölçme-Değerlendirme
Klasik Sınavlar, Projeler, Kazanım Testleri, Deneme Testleri, Ödev Teslim
Kişisel Beceri Ölçme-Değerlendirme
Kişilik ve Mizaç Testleri, Öğrenme Stilleri, Dikkat Testleri, Mesleki Belirleme Testleri
Sosyal Beceri Ölçme-Değerlendirme
Sosyal Uyum, Okul Kurallarına Uyma, Pozitif Davranış, Görev Bilinci, Sorumluluk Alma
Başarı Takip Sistemimiz haftalık takiplerini , “Haftalık Durum Raporu” adı altında öğrencilerin ailesine yollar, onlarla paylaşır.
Elde edilen sonuçlara göre her öğrenci için ayrı ayrı eğitim ve destek ihtiyacı belirlenerek eksiklerin telafisi için bireysel çalışmalar, etütler ya da Uzaktan Eğitim Desteği yeniden planlanır
Anne-babalara düşen tek şey okul çalışmalarını takip ederek sisteme destek vermektir.
Her branşa ait tespit edilen eksik konular “Esnek Sınıf” uygulamaları ile desteklenir. Bu uygulama bir seviye sınıfı uygulaması değildir.
ESNEK DÜZEYLİ SINIFLAR
“Kur ya da seviye sınıfı demek değildir.”
Öğrencilerimize dönem başında, dönem içinde ve ara sınavlarla ölçme-değerlendirme sonuçlarında ortaya çıkan kazanımlara göre ek derslerle desteklenmesi gereken branş konuları ihtiyacı olanlar için bir araya getirilerek ayrı sınıflar açılabilmektedir.
Öğrencilerimizin üniversite hazırlığa gelince ortaya çıkabilecek sıkıntılar ortaya çıkmadan hafta içi ve hafta sonu ders destekleri ile önemli ölçüde gidermektedir.
Eğitim Koçluğu ve Rehberlik
Üstün Başarı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz, çağdaş eğitim sistemi içerisinde gençlerin öz farkındalığı olan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiği bilinciyle çalışmalarını yapılandırmaktadır.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz öğrencilerimizin gelecek tasarımları için özgür ve bireysel seçimler yapabilmeleri ve yükseköğrenim programlarına yerleşmeleri konusunda rehberlik yapmaktadır.
REHBERLİK HİZMETLERİMİZ
Üstün Başarı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak çalışmalarımız 3 kategoride yürütülmektedir.
Bireysel Rehberlik & Eğitim Koçluğu
Velilerimize Yönelik Çalışmalar
Kariyer Yönetimi (bkz. Kariyer Planlama)
BİREYSEL REHBERLİK & EĞİTİM KOÇLUĞU
Kendini tanıma ve ifade etme,
Davranışsal, duygusal ve bilişsel takip,
Öz disiplin ve öz güven geliştirme,
Teknoloji kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları,
Psikososyal müdahale çalışmaları,
Problem çözme becerileri,
Öğrenme stillerini keşfetme ve uyum becerilerine yardımcı olma konularında gerekli destek ve takip işlerini yürütür.
Bireysel Rehberlik Çalışmalarımız;
Bireysel rehberlik çalışmalarımızda; öğrencimizin kendini tanıması ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerili, kişisel ve sosyal yönden dengeli, uyumlu bir birey olarak yetişmesi amaçlanır.
Bireysel danışmaya gelen öğrencilerimizle;
Karar verme becerileri,
Ailevi sorunlar,
Ergenlik dönemi sorunları,
Duygusal sorunlar,
Kendine güven,
Arkadaşlık ilişkileri,
Kişilik sorunları vb. konularda görüşmeler yapılır.
Eğitim Koçluğu (Danışmanlığı)
Öğrencinin dersine giren bir öğretmeni tarafından yıl boyunca akademik ve psikososyal açıdan düzenli bir şekilde takip edilmesine dayanan bir sistemdir. Her öğrenciye bire bir danışmanlık yapılır.
Eğitim koçu;
Öğrencilerin haftalık ders çalışma programlarını yapar ve takip eder.
Ders çalışma stratejileri konusunda yardımcı olur.
Akademik başarısını, iniş çıkışlarını takip eder, soru hedefleri verir.
Öğrencideki gelişim ve değişimleri belirli aralıklarla veliye bildirir.
Öğrencinin okul içinde/dışında yaşadığı sorunlarla öncelikle danışman öğretmen ilgilenir.
VELİLERE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Öğrencilerimizi hayata hazırlama süreci olarak tanımlayabileceğimiz rehberlik çalışmalarında velilerimiz, en önemli paydaşlarımız olarak yer alır. Bu anlamda okul-öğrenci-aile üçgeninde güçlü bir iletişim ve işbirliği önemsenir ve başarılı bir eğitimin temel unsurlarından biri olarak değerlendirilir.
Bireysel Veli Görüşmeleri
Öğrencilerin gelişimlerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla bireysel veli görüşmeleri yapılır. Öğrenciyi izleme amaçlı görüşmelerin dışında, sorun yaşandığı durumlarda veya herhangi bir konuda ihtiyaç duyulduğunda karşılıklı işbirliği çerçevesinde veli görüşmeleri yapılır.
Rehberlik Atölyesi-Veli Buluşmaları
Öğrencilerimizin gelişim özellikleri dikkate alınarak velilerin ihtiyaç duydukları konularda sene içinde çeşitli seminerler düzenlenir.
Veli Konferansları
Üsütn Başarı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi tarafından, velilerimizin kendileri ve çocukları ile ilgili bakış açılarını genişletmek ve bilgi birikimlerini artırmak amacıyla, uzman konuşmacılar okulumuza davet edilerek çeşitli konularda veli konferansları düzenlenir.
Kariyer Gelişimi Planlanması
Üstün Başarı Anadolu Lisesi Mesleki Rehberlik çalışmalarında; öğrencilerimize çeşitli meslekleri tanımaları, kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve bu bilgilerin ışığında kendilerine en uygun olan meslekleri seçmeleri sağlamayı amaçlar. Mesleki Rehberlik anlamında;
Kariyer yönlendirme çalışmaları (K12 Akademi)
Meslek tanıtım, kariyer günleri,
Üniversite tanıtım gezileri.
KARİYER YÖNETİMİ
Kariyer Yönetimi Programı ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Üstün Başarı Koleji’nde “Kariyer Yönetimi Programı” ile öğrencilerin gerçekçi ve kendi özelliklerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olunmaktadır.
Üsütn Başarı Koleji’nde öğrenciler için kariyer yönetimi programı, 9. sınıftan itibaren başlar ve üniversite tercihlerine kadar devam eder. Lise düzeyinde her sınıfa haftada bir ders saati olarak uygulanır. Yıl sonunda yapılan çalışmalar sertifikalandırılır.
Kariyer Yönetimi Programı, öğrencilerin akademik başarılarının yanında doğru meslek tercihi yapabilmeleri ve o meslek için ihtiyaç duyulan yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Müfredat 5 farklı üniversiteden 15 akademisyenin danışmanlığında geniş bir çevrenin de görüşü alınarak geliştirilmiştir. Geleceğin iş becerilerini kazanmak için, anlatım yöntemi ile bilginin transferi yerine geleceğin öğrenme yöntemleri kullanılmıştır.
Akademik araştırmalarla desteklenen, iş dünyası tarafından onaylanan, gelecekte çocuklarımızın gerçek başarıyı yakalamalarını sağlayacak olan sertifikalı Kariyer Yönetimi Programı ile öğrencilerimizin hayata daha güçlü bireyler olarak hazırlanmasını sağlıyoruz.
Kariyer Gelişim Çalışmaları
Eğitimde yeni akımların öncüsü olarak sadece diploma notunun geçerli olmadığı beceri ve yetkinliklerin ön plana çıktığı dijital çağda öğrencilerimiz;
Kapsayıcı Gelecek Vizyonu ve Mesleki Trendler
Yeni Dijital Çağda Disiplinler Arası Değişim Dinamikleri ve Gelecekçi Düşünce
Kapasite Geliştirerek Kaldıraç Etkisi Oluşturma
Rekabet Endeksine Dayalı Rekabetlik Prensipleri ve Vizyon Ortaklığı
Girişimcilik, Kurum İçi Girişimcilik ve Kariyer Fırsatlarının Keşfi
ASİ Yaşam ve MOM Prensipleri eğitimlerini almaktadırlar.
Sadece bugünü değil öğrencilerin geleceğini de düşünerek, mevcut beceriler ile geleceğin becerilerini sentezliyor ve gelişim tasarımı oluşturuyoruz.
Üniversite Hazırlık Çalışmaları
Öğrencilerimizin, lise sonrası yükseköğretim kurumlarında okuyabilme ve belirledikleri mesleki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla üniversiteye giriş sınavlarına yönelik sürdürülen çalışmalardır. Bu çalışmalar şöyle özetlenebilir:
Sınav sisteminin tanıtımı,
Öğrenci başarı gelişimlerinin değerlendirilmesi,
Motivasyon toplantıları,
Sınav başvurularının gerçekleştirilmesi,
Deneme sınavlarına yönelik ders çalışma stratejilerinin oluşturulması,
Dikkat ve yoğunlaşma çalışmaları,
Üniversite ve bölüm tercihlerinin oluşturulması,
Farklı meslek gruplarından kişilerle söyleşi,
Üniversite ve bölüm tanıtım çalışmaları.
Öğrenciye Yönelik Seminer Çalışmaları
Öğrencilerimizle yapılan seminer çalışmaları, öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve sorun yaşadıkları konuya yönelik öğrencilere destek sağlayabilmek amacıyla yapılır.
Çeşitli Seminer Çalışmalarımız:
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile İlgili Bilgilendirme
Test Çözme Teknikleri
Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yöntemleri
Zaman Yönetimi
Ergenlik Dönemi Özellikleri ve Sorunlarla Başa Çıkabilme
Sınava Son 100 Gün Semineri
Sınava Giderken ve Sınav Esnasında Yapılması Gerekenler
YKS Kordinatörlüğü
Üniversite hazırlık çalışmalarımız 11. sınıf itibari ile başlatılmaktadır.
TYT - AYT sınavlarına yönelik öğrencilerimizi seçtiği alanlara göre;
Ölçme-Değerlendirme Sistemi (Başarı Takip Sistemi),
Eğitim Koçluk (Danışmanlık) Sistemi,
Kariyer ofisi ve rehberlik servisinin çok disiplinli ve ciddi çalışmaları ile hazırlamaktayız. Velilerimizle işbirliği sağlanarak yürütülür.
Ölçme-değerlendirme eğitimin en önemli parçasıdır. Kesinlikle bilimsel verilerin özel programlarla sistematik şekilde işlenmesini gerektiren ve tamamen farklı bir uzmanlık alanıdır.
Okulumuzun ölçme-değerlendirme birimi uzman kişilerden oluşmakta olup web tabanlı özel bir öğrenci takip sistemine sahiptir.
• Akademik Ölçme – Değerlendirme,
• Kişisel Beceri Ölçme – Değerlendirme takibini ayrı ayrı yapmakta olup “haftalık durum raporlarını” öğrencilerin ailesine yollar, onlarla paylaşır.
Elde edilen sonuçlara göre her öğrenci için ayrı ayrı eğitim ve destek ihtiyacı belirlenerek eksiklerin telafisi için bireysel çalışmalar yeniden planlanır. Anne-babalara düşen tek şey okul çalışmalarını takip ederek sisteme destek vermektir. Her branşa ait tespit edilen eksik konular “esnek sınıf” uygulamaları ile desteklenir. Bu uygulama bir seviye sınıfı uygulaması değildir.
Ölçme-değerlendirme biriminin tek tek konu analizleri neticesinde ortaya çıkan farklılıkların öğrenci bazında çözümü hedeflenir. Amacımız, her öğrencimizin ihtiyaç duyduğu bilgi eksiğini zamanında tespit ederek doğru müdahalede bulunabilmektir.
Branş tamamlama uygulaması, öğrencinin üniversite hazırlığa gelince ortaya çıkabilecek sıkıntıları hafta içi ve hafta sonu ders destekleri ile önemli ölçüde gidermektedir
OFİS SAATLERİ: Haftanın belli günleri farklı ofislerde bekleyen öğretmenlerimiz öğrencilerimizin çözemediği soruları bire bir çözüp anlatmaktadır.
HAFTA SONU ETÜT PROGRAMI: Öğretmenlerimiz hafta sonu öğrencilerin ihtiyacına yönelik konu anlatımı veya soru çözümü şeklinde çalışmalar yapmaktadır, diğer hafta sonu ise TYT-AYT denemesi yapılmaktadır.
PERİYODİK DENEME SINAVLARI: Öğrencilerdeki gelişmeleri takip etmek için her hafta bir deneme sınavı uygulanmaktadır. 2. dönem öğrencilerimizin deneyim kazanması adına farklı ortamlarda farklı dershanelerde deneme sınavları organize edilmektedir.
BAŞARI TAKİP SİSTEMİ: Ölçme-değerlendirme ve takip sistemimiz ile haftalık ödevlendirme yapılmakta ve öğrencinin ödev performansı, ders performansı her cuma haftalık karne olarak öğrencilerimize ve velilerimize verilmektedir.
ÇİZGİ ALTI ÇALIŞMALARI: Bu çalışmamız geçmiş senelerin konu eksikleri ya da tekrarlanmasını içermektedir.
ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI: Danışmanlarımız öğrenciye uygun olarak ders programı yapar ve ders programını takip eder. Bunun yanında danışman öğretmen, öğrencinin motivasyonunu yükseltmeye gayret ederken aile ile görüşmeler yaparak öğrencimizin daha iyi duruma gelmesini sağlar.
KAMP DÖNEMLERİ: Ara tatillerde ve yarıyıl tatilinde olmak üzere senede üç kere kamp dönemi uygulanmaktadır. Kamp döneminin amacı; öğrencinin disiplinli çalışmasını sağlamak, derslerden ve etütlerden arta kalan zamanlarda konu eksiklerini tamamlatmaktır.